Analýza ekonomických ukazatelů firmy pomocí časových řad

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je zhodnocení ekonomických ukazatelů vybrané společnost pomocí vhodných statistických metod. Samotná práce je rozdělená na tři části. První část je teoretická a jsou v ní vysvětleny všechny ekonomické a statistické pojmy. V druhé části je v úvodu představena vybraná společnost a následně je provedena analýza ekonomických ukazatelů. Na vybrané ukazatele jsou poté aplikovány časové řady a pomocí vhodné regresní funkce je vytvořena prognóza budoucího vývoje. Poslední část je návrhová a jsou zde zmíněny návrhy na zlepšení situace.
The subject of this bachelor’s thesis is to evaluate the economic indicators of selected company by using appropriate statistical method. The thesis is divided into three main sections. First part is theoretical and there is explained all the economic and statistical terms. In the second part, there is introduction of the company followed by the analysis of economic indicators and the selected indicators are applied to time series and using the appropriate regression function created prognosis of future development. The last part is possible suggestions and is mentioned proposals to improve the situation.
Description
Citation
VANĚK, T. Analýza ekonomických ukazatelů firmy pomocí časových řad [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
doc. Ing. Petr Sodomka, Ph.D., MBA (předseda) prof. RNDr. Zdeněk Pospíšil, Dr. (místopředseda) Ing. Karel Doubravský, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Brož, Ph.D. (člen) Ing. Petr Sedlák (člen)
Date of acceptance
2014-06-27
Defence
1) Otázky vedoucího: odpovězeno. 2) Otázky oponenta: odpovězeno. 3) doc. Ing. Petr Sodomka, Ph.D., MBA: Jak byste řešil problematiku odlišnosti odvětví. Jakou produktovou řadu vybraná firma nabízí. 4) Ing. Petr Sedlák: Jakou pozici jste ve firme vykonával. 5) Ing. Zdeněk Brož, Ph.D.: Jak jsou tržby vybrané firmy ovlivněny rostoucím trendem chytrých telefonů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO