Program pro spirometrická měření

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřena na metody funkčního vyšetření plic. První část se zabývá základními respiračními údaji, ventilačními poruchami a parametry pro jejich hodnocení. V části druhé podrobněji popisuje jednotlivé diagnostické metody využívané k získávání plicních funkčních parametrů s podrobnějším rozpracováním spirometrických metod. Třetí část je věnována NI DAQ, spirometrické sondě, Spirometru SPIROBANK DT a hlavně programu pro spirometrická měření v prostředí LabVIEW 2013. Čtvrtá část se zaobírá srovnáním naměřených výsledků pomocí vytvořeného programu, zařízení SDAQ a spirometrické sondy a SPIROBANKU DT.
This thesis is focused on the pulmonary function tests. The first part focuses on basic respiratory data, ventilation diseases and parameters of evaluation. The second part describes diagnostic methods in detail. These methods are used to obtain functional parameters of lung function, especially spirometry. The third part focuses on NI DAQ, spirometer´s probe, spirometer SPIROBANK, DT and spirometry data analysis software developed in LabVIEW 2013. The fourth part deals with comparison of results from my own spirometry data analysis software, spirometric probe and SPIROBANK DT.
Description
Citation
ROVNÁ, T. Program pro spirometrická měření [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Milan Chmelař, CSc. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Ing. Jiří Šimurda, CSc. (člen) doc. MUDr. Zdeněk Wilhelm, CSc. (člen) MUDr. Václav Zvoníček, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Doc. Chmelař položil otázku: Zmiňovala jste tři typy snímačů, jaký je v nich rozdíl? Který z nich bude pro větší prouděný vzduchu? Jak jste tento snímač měla připojený do LabView? MUDr. Zvoníček položil otázku: Proč jste zvolila metodu s kurzory? Doc. Wilhelm položil otázku: Berete jeden výdech a nebo průměr z několka výdechů? Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO