Zpracování signálů EEG ve frekvenční oblasti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá spánkovým signálem EEG. Je zaměřena na zpracování signálu, které předchází testům stacionarity. Zároveň se věnuje problematice stacionarity spánkového EEG signálu s uvedením tří typů segmentace. Jsou vysvětleny principy tří typů segmentace a zpracovány jejich realizace v prostředí MatLab způsobem, jenž umožňuje volbu různých vstupních parametrů. S pomocí výsledků takto vytvořených funkcí je zkoumána změna stacionarity v různých fázích spánku. Dalším aspektem této práce je zkoumání změn ve vývoji absolutních a relativních výkonů v čase v závislosti na přechodu ze stádia bdělosti do stádia spánku. Výskyt změn je pro tento přechod vyhledáván i v časovém vývoji koherenčních spekter.
Sleep EEG is occupied by this project. It is aimed at processing signal which precede test of stationarity. It also deals with the issue of stationarity of sleep EEG with indicating of three types of segmentations. Principles of three types of segmentation are explained and their realization is compiled in the environment of Matlab by the way which enables to choose different input parameters. The change of stationarity is examined in various stages of sleep with the help of the results thus created functions. Another aspect of this study is the investigation of changes in the development of absolute and relative power over time according to transition between stage of wakefulness and stage of sleep. It is searched for the occurrence of these changes also in the development of the coherence spectra.
Description
Citation
NOVÁKOVÁ, J. Zpracování signálů EEG ve frekvenční oblasti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Kozumplík, CSc. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Helena Škutková, Ph.D. (člen) Mgr. Daniel Vlk, CSc. (člen) MUDr. Kateřina Fialová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO