Instalace vstřikovacího systému na traktorový motor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je navrhnout vestavbu nového vstřikovacího zařízení na stávající traktorový motor a zkonstruovat nové součásti nutné pro správnou funkci tohoto vstřikování. V neposlední řadě je nastíněno umístění dalšího příslušenství pro řízení motoru. Jedná se o vstřikovací systém s tlakovým zásobníkem „Common Rail“ a všechny jeho součásti jsou vytvořeny v modelovacím prostředí PTC Creo 2.0. Na závěr jsou zkonstruované komponenty ověřeny pevnostním výpočtem a podrobeny modální analýze.
The aim of this work is to design the installation of a new injection system to the existing tractor engines and construct new components necessary for proper function of the injection. In the following section is suggesting the location of other accessories for engine control. This is an injection system with a pressure reservoir "Common Rail" and all its components are created in modeling environment PTC Creo 2.0. Designed components are tested for strength and they are subjected to modal analysis.
Description
Citation
SVRŠEK, M. Instalace vstřikovacího systému na traktorový motor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automobilní a dopravní inženýrství
Comittee
prof. Ing. František Bauer, CSc. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Kaplan, CSc. (místopředseda) Ing. Radim Dundálek, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Koláček (člen) Ing. David Kollhammer, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
O jaký materiál s neobvyklým označením 1.0580 na str. 31 se konkrétně jedná? Jak by byl řešen přívod vodičů pro elektromagnetické ovládání vstřikovačů? Co představuje postup nazývaný autofretáž a u kterých dílů systému Common Rail se používá? Daly by se autofretáží ošetřit i trubky? Proč je použitý typ čerpadla vhodný pro motor Zetor (proč nebylo použito vysokotlaké čerpadlo s jiným převodovým poměrem)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO