Modely a analýzy v kontejnmentovém systému s potlačením tlaku při haváriích s únikem chladiva

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá kontejnmentovými systémy s potlačením tlaku při haváriích s únikem chladiva. Zaměřuje se na ochranné obálky elektráren s reaktory VVER-440/V-213. Je zde popsán průběh havárie s únikem chladiva. Byl navržen vstupní model, který je tvořen jednotlivými zónami reprezentující dané prostory, které jsou spojeny spojkami a tepelnými strukturami. Poté byly zvoleny vstupní parametry pro výpočty modelu. A nakonec bylo provedeno několik výpočtů pro zvolené parametry.
This diploma thesis deals with a pressure suppression system containment during the loss of coolant accidents. It is focused on the containment systems of the nuclear power plants with VVER-440/V-213 reactors. There is described the process of loss of coolant accident. There was designed input model which consists of the zones representing the areas which are connected with junctions and heat structures. Were then selected input parameters for the model calculations. And finally, there have been several calculations for the selected parameters.
Description
Citation
STUDÝNKA, R. Modely a analýzy v kontejnmentovém systému s potlačením tlaku při haváriích s únikem chladiva [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Bohumil Polesný, CSc. (místopředseda) Ing. Aleš John (člen) Ing. Milan Kořista, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Skoupý (člen) Ing. Jaroslav Sláma (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO