Návrh CNC řídicího systému

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem řídicího CNC systému pro aplikace nevyžadující synchronizovaný pohyb více os najednou. Cílem je kompatibilita s G-kódem, který umožní řídit zařízení s kartézským souřadným systémem. S užitím běžného PC pro běh systému a komunikaci pomocí sériové linky.
The thesis describesthedesign of a controlsystemfor CNC applicationswhich do not requiresynchronizedmotionofseveral axis atonce. Thegoaliscompatibilitywith G-codethatallowsyou to controlthedevicewith a Cartesiancoordinatesystem. Withthe use ofthenormal PC to run thesystem and communicate via serial line.
Description
Citation
SOBOTKA, O. Návrh CNC řídicího systému [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Ing. Vladimír Vašek, CSc. (předseda) doc. Ing. Renata Wagnerová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Lenka Landryová, CSc. (člen) RNDr. Jaroslav Pelikán, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Ing. Jiří Šťastný, CSc. (člen) doc. RNDr. Jindřich Klapka, CSc. (člen) doc. Ing. Ivan Švarc, CSc. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO