Návrh metodiky a vytvoření vybraných programových modulů pro nastavování a snímání defektů soustružnických nástrojů pomocí laserového měřícího zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá možností využití bezkontaktního měření korekcí a detekcí poškození nástrojů na soustružnických centrech. Za tímto účelem byla vytvořena metodika měření a její následná realizace v NC řídícím programu. K otestování programu v praxi bylo použito soustružnické centrum SPM 16 s řídicím systémem Sinumerik 840D. Jako měřící zařízení byla použita laserová sonda NC4 firmy Renishaw.
This diploma thesis deals with possibility of a non-contact tool corrections measurement and broken tool detection on CNC lathes. For this purpose was made a methodology for measuring and application in NC program. For testing the program in praxis was used CNC lathe SPM 16 with Sinumerik 840D controller. As measuring equipment was used a laser probe NC4 by Renishaw manufacturer.
Description
Citation
KŘÍŽEK, M. Návrh metodiky a vytvoření vybraných programových modulů pro nastavování a snímání defektů soustružnických nástrojů pomocí laserového měřícího zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavba výrobních strojů a zařízení
Comittee
Doc.Ing. Jiří Němejc, CSc. (předseda) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Imrich Lukovics, CSc. (člen) Ing. Ivo Konečný (člen) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (člen)
Date of acceptance
2008-06-09
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO