Multifunkční obráběcí centrum pro rotační i nerotační obrobky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
V této diplomové práci je zpracován návrh, výpočty a výkresová dokumentace k multifunkčnímu obráběcímu centru. Je zde použito řešení svislého karuselu zkombinovaného s horní gantry frézkou. Snahou mé části práce je vytvořit návrh kompaktního frézovacího smykadla umožňující obrábění, jak soustružením, tak frézováním v hlubokých otvorech či u vysokých stěn obrobku. Dále navržena automatická výměna nástrojů se zásobníkem a návrh výměny a upnutí frézovacích hlav. Důraz je kladen na vyrobitelnost a spolehlivost konstrukce.
In this master's thesis is elaborated lay-out, calculations and technical drawings to multi-function machining center. Here is applied solution with vertical carousel combined together with the upper gantry milling machine. The aim of my work is to design a compact milling ram allowing turning and milling in deep slots or next to the tall walls of the workpiece. Furthermore here is elaborated lay-out of automatic tool change with magazine and lay-out of clamping exchangeable milling heads. Emphasis is placed on the manufacturability and reliability of the whole structure.
Description
Citation
GRÄTZ, T. Multifunkční obráběcí centrum pro rotační i nerotační obrobky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ladislav Kárník, CSc. (člen) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (člen) Ing. Radek Král, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO