Zhodnocení ekonomické efektivnosti investice ve spol. s r. o. Stoecklin

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem diplomové práce je pomocí určených metod zjistit a analyzovat ekonomickou efektivnost investice, kterou daná společnost plánuje realizovat. V praktické části představím vybranou společnost, podrobněji se budu věnovat její minulosti i současnosti. Provedu finanční a strategickou analýzu, analýzu vnějšího okolí SLEPTE a analýzu pěti konkurenčních sil podle Portera. A z těchto analýz dále sestavím SWOT analýzu. V návrzích zmíním investiční záměr společnosti, podrobněji popíšu jeho vlastnosti a důvody rozhodnutí společnosti pro jeho realizaci. Vypočítám jeho čistou současnou hodnotu pomoci kapitálových výdajů a diskontovaných příjmů, poté dále index ziskovosti, dobu návratnosti a vnitřní výnosové procento.
The aim of the thesis is using methods intended to detect and analyse the economic efficiency of investment which the company plans to implement. In the practical part I will introduce selected company where I will focus more to the evaluation of the past and present. I will formulate the financial and strategic analysis, analysis of the external environment SLEPTE and the five forces analysis by Porter. All these analysis will provide data for SWOT analysis completion. In proposals, I will mention the investment plan of the company, describe in detail the characteristics and reasons for the company's decision to implement it. I will calculate the net present value using the discounted capital expenditure and receipts, then further profitability index, payback period and internal rate of return will be calculated.
Description
Citation
NOVÁKOVÁ, E. Zhodnocení ekonomické efektivnosti investice ve spol. s r. o. Stoecklin [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Marie Jakubcová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-13
Defence
otázka oponenta práce - zodpovězeno prof. Režňáková: V úvodu práce máte stanoven další cíl, který dále není řešen. Co jste tím myslela? - nevysvětleno prof. Režňáková: Jak by se mohla firma osamostatnit? - ano, s cenou při prodeji neuvažovala Ing. Beranová: Prodejní cena je uvedena s cenou po zdanění. Jakým principem jste stanovovala zisk? - nevysvětleno Ing. Beranová: Je úrokový náklad u půjčky daňově uznatelným nákladem? A proč nebyla tato úroková míra očištěna o daňový štít? - nezodpovězeno Ing. Beranová: Jsou úroky daňově účiné? Pokud ano, tak proč není počítáno s jinou diskontní mírou? - nezodpovězeno Ing. Jakubcová: Jak byste interpretovala zápornou hodnotu rentability? - nezodpovězeno Ing. Jakubcová: Mohla být společnost ztrátová, pokud vyšel ukazatel rentability záporný? - nezodpovězeno Ing. Jakubcová: Jak byste odlišila silné a slabé stránky od příležitostí a hrozeb u SWOT analýzy? - nevysvětleno prof. Režňáková: Jaký je rozdíl mezi první a druhou variantou výpočtu? - výpočet s odpisy a bez odpisu prof. Režňáková: Je přípustné ,aby byl výpočet proveden bez zvážení odpisů? - není úroková sazba z úvěru prof. Režňáková: S jakou diskontní sazbou studentka pracovala? - nezodpovězeno prof. Režňáková: Bylo uvažováno riziko při výpočtu? - ne prof. Režňáková: Z čeho bude financována investice? - půjčkou od mateřské společnosti prof. Režňáková: Myslíte si, že by byla společnost schopna prodávat svůj výrobek někomu jinému než mateřské společnosti? - domnívá se, že ano prof. Režňáková: Byla provedena analýza trhu? - nebyla
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO