Jednoduchý systém pro snímání duhovky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tématem bakalářské práce je systém pro snímání duhovky a identifikační metoda jejího rozpoznávání. Text poskytuje obecně teoretické informace jako úvod do oboru a problematiky, dále popisuje konstrukci a realizaci vlastního jednoduchého snímacího systému, návrh a vytvoření metodiky hodnotící kvalitu snímků a následnou identifikaci vlivných faktorů. V závěru je hodnocen průběh práce a její výsledky, poskytnuto je několik možných návrhů na budoucí rozvoj systému a vylepšení snímacího procesu.
The themes of the thesis are the method of identification based on iris recognition and iris capture system. Text provides general theoretical information as an introduction to the field and issues, it describes the design and realization of a simple sensor system, the design and development of methodology for evaluating the image quality and subsequent identification of influential factors. At the end of the bachelor thesis, work and results are evaluated and some possible suggestions for future development and improvement of the sensing process are provided.
Description
Citation
KŘÍSTEK, T. Jednoduchý systém pro snímání duhovky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (místopředseda) Ing. Milan Blaha, Ph.D. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen) MUDr. Šárka Sekorová (člen) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. doc. Drastich: Rozdíl pojmů ostrost a prostorová rozlišovací schopnost. Spektrální citlivost oka a její vliv na parametry systému. Vliv odrazu osvětlení na parametry systému. Důvod volby jasového profilu. Ing. Blaha: Jakým způsobem je kostruován jasový profil duhovky? Ing. Maděránková: Důvod přídavného osvětlení. Student obhájil bakalářskou práci
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO