MR zobrazování fluoru-19

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto práca sa zaoberá MR zobrazovaním fluóru-19. Jej cieľom je pripraviť fantómy a biologické vzorky pre testovanie citlivosti detekcie 19F, optimalizovať metódy zobrazenia 19F na predklinickom MR systéme Bruker Biospec 94/30, preskúmať praktické možnosti zobrazenia 19F na pripravených vzorkách a porovnať citlivosť s protónovými obrazmi. Na záver je nutné zhodnotiť dosiahnuté výsledky a možné prínosy metódy.
This thesis deals with MR imaging of fluorine-19. Its aim is to prepare phantoms and biological samples for testing of detection sensitivity 19F, to optimize methods of imaging 19F with a preclinical MR system Bruker Biospec 94/30, to examine practical possibilities of imaging 19F on prepared samples and to compare the sensitivity with proton images. Finally, it is necessary to evaluate the results and potential benefits of method.
Description
Citation
MEŠČÁNKOVÁ, V. MR zobrazování fluoru-19 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) prof. Ewaryst Tkacz, Ph.D.,D.Sc. (místopředseda) Ing. Oto Janoušek, Ph.D. (člen) MUDr. Eva Závodná, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Vlastimil Vondra (člen) MUDr. Jan Máchal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Studentka prezentovala výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Studentka obhájila bakalářskou práci s výhradami a odpověděla na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO