Detekce RF signálu u MRI

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Predkládaná bakalárská práce je zamerena na detekci MR signálu a na návrh laboratorního cvicení k danému tématu. Duraz je kladen na popis rozdílu mezi lineární a kvadraturní detekcí s ohledem na SNR. Pro práci v laboratorním cvicení byl vytvoren program v prostredí Matlab GUI, který je v textu prezentován.
Presented bachelor’s thesis is focused on the detection of MR signal. The aim is to propose the laboratory exercise. The difference between the linear and quadrature detections is described with emphasis on SNR. The program was created in Matlab GUI to be provided in the laboratory excercise. The program is presented in the text.
Description
Citation
BŘÍNEK, A. Detekce RF signálu u MRI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Aleš Drastich, CSc. (místopředseda) Ing. Milan Blaha, Ph.D. (člen) MUDr. Zuzana Nováková, Ph.D. (člen) MUDr. Šárka Sekorová (člen) Ing. Denisa Maděránková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
doc. Kolář: Výpočet SNR v programu. Vlastnosti šumu. Ing. Maděránková: Princip generování šumu v programu. Vztah šumu k signálu, jeho fyzikální podstata. Vlastnosti bílého šumu. Zádávané parametry šumu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO