Zpracování difuzně vážených obrazů pořízených MR tomografem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Semestrálna práca obsahuje popis základných princípov magnetickej rezonancie a popisuje metódy pre meranie difúznych koeficientov a vytváranie DWI a DTI obrazov. V závere práce je navrhnutý ďalší postup na praktickú realizáciu teoretických poznatkov v programe Matlab.
The semester thesis describes the basic principles of MRI, methods for measuring diffusion coefficients and creating DWI and DTI images. As a result a practical implementation of program was implemented in Matlab, based on theoretical knowledge of the problem.
Description
Citation
CANDRÁK, M. Zpracování difuzně vážených obrazů pořízených MR tomografem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) doc. Ing. Leoš Boháč, Ph.D. (místopředseda) Ing. Radoslav Vargic, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Šmirg, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-12
Defence
Otázky oponenta: Na str. 38 píšete o celých číslech větších než nula. Jak se tato čísla nazývají? V kap. 5.4 zmiňujete, že nejlepší výsledky pro filtraci obrazu byly dosáhnuté při použití Mediánového filtru. Podle čeho jste to určil? Roletového menu v panelu filtrace je možné využít i při filtraci Wienerovým a Mediánovým filtrem, kde zvolená hodnota nastaví parametr filtru. O jaké parametry se jedná?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO