Společný konsolidovaný základ daně z příjmů právnických osob

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá návrhem Směrnice o společném konsolidovaném základu daně z příjmů právnických osob. Návrh je rozebírán v širších souvislostech, jeho vybrané aspekty jsou srovnávány se současnými systémy zdaňování firem ve vybraných státech EU, důraz je kladen na dostupné metody daňové optimalizace. Na příkladech modelových poplatníků jsou demonstrovány výpočet a optimalizace daňové povinnosti, včetně doporučení pro poplatníky v souvislosti s aplikací směrnice, pokud by byla přijata.
Focus of this diploma thesis is the proposal of Council Directive on a Common Consolidated Corporate Tax base. The proposal is analyzed in broader contexts, the selected aspects of it are compared to current corporate tax systems of selected states of EU, emphasis is on available methods of tax optimization. Calculation and optimization of tax liability are demonstrated on model cases of taxpayers, including recommendations for taxpayers regarding the application of the directive, in case it should be adopted.
Description
Citation
GAŠPERČÍK, R. Společný konsolidovaný základ daně z příjmů právnických osob [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Marie Jakubcová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-13
Defence
otázka vedoucího práce - zodpovězeno otázka oponentka práce - zodpovězeno Ing. Jakubcová: Jaké změny nastaly při změně legislativy u opravných položek? - zodpovězeno Ing. Jakubcová: Jakou roli sehrávají opravné položky u optimalizace základu daně z pohledu účetního a z pohledu zákona o rezervách? Ing. Beranová: Z jakého důvodu ve většině grafů v práci Kypr vybočuje?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO