Konstrukční návrh osobního výtahu umístěného ve svahu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá konstrukčním návrhem šikmého výtahu k rodinnému domu ve svahu určeného k přepravě materiálu, popř. k dopravě osob. Výtah je navrhován v celkové délce 40 m, s nosností 400 kg a se sklonem 25 stupňů. Tato práce se zabývá pohonem s důrazem na bezpečnost výtahu. Výtah splňuje zabezpečení dle nařízení vlády 127 / 2004 Sb. Práce obsahuje 3D model výtahu, návrhový výkres a výkresy jednotlivých součástí.
This Bachelor´s Thesis presents a structural proposal of a hillside elevator to a house on the slope used to carry goods and people. The elevator is designed in a total length of 40 meters with a capacity of 400 kilograms and slope of 25 degrees. The main focus aims at the drive of the machine and its safety. The elevator fulfills prescribed safety terms according to the 127/2004 directive. A 3D model of the elevator, a design drawing and drawings of its individual components are included.
Description
Citation
JAROŠ, T. Konstrukční návrh osobního výtahu umístěného ve svahu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Martin Vrbka, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jan Brandejs, CSc. (místopředseda) prof. RNDr. Ing. Josef Nevrlý, CSc. (člen) Ing. Jiří Dvořáček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Svoboda, Ph.D. (člen) doc. Ing. Milan Klapka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO