Analýza výkonnosti skupiny podniků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá analýzou konsolidované účetní závěrky u vybrané skupiny podniků, prostřednictvím Saarbruckého modelu a finanční analýzy. Teoretická část práce pojednává o pojmech souvisejících s konsolidovanou účetní závěrkou a o analýzách využívaných k posouzení finanční situace skupiny podniků. V následující části dochází k praktické aplikaci získaných teoretických poznatků na konsolidované účetní výkazy, dále se soustředí na srovnání dosažených finančních výsledků u individuálních společností a u skupiny podniků jako celku. Ke konci se tato práce se soustředí na výsledné zhodnocení výkonnosti a finanční situace skupiny podniků, na jehož základě jsou zpracovány návrhy ke změnám, které by mohly v budoucnu vést ke zlepšení jejich situace.
This thesis analyzes the consolidated financial statements for a selected group of companies, through Saarbruck model and financial analysis. The theoretical part deals with the concepts related to the consolidated financial statements and analyzes used to assess the financial situation of enterprises. The following section is on the practical application of theoretical knowledge to the consolidated financial statements, as well as focusing on the comparison of the financial results achieved by the individual companies and groups of companies as a whole. At the end of this work focuses on the final evaluation of the performance and financial position of the group of companies to which the proposals are processed to changes that could in the future lead to an improvement of their situation.
Description
Citation
DVORSKÁ, L. Analýza výkonnosti skupiny podniků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Iva Živělová, CSc. (předseda) doc. Ing. Anna Fedorová, CSc. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-13
Defence
Otázky vedoucího diplomové práce: odpovězeno Prof. Ing. Iva Živělová, CSc.: Kde byl aplikován Saarbruckého model, když ne na skupinu podniků? Jak funguje cash pooling, když se peněžní zůstatky skupiny konsolidovaných podniků, které teoreticky mohou vystupovat jako samostatné, sloučí do jednoho účtu? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO