Hodnocení finanční situace podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá celkovou finanční analýzou firmy Lékárna na Selské s.r.o. v letech 2008 až 2012. Celkově je práce rozdělena na tři hlavní části a to na část teoretickou, část analytickou a část návrhovou. Teoretická část popisuje za pomoci vybrané literatury problematiku finanční analýzy a její ukazatele. Druhá část se skládá z obecné charakteristiky společnosti a provedené finanční analýzy. Ke zhodnocení finanční situace bylo využito analýzy stavových, rozdílových, tokových a poměrových ukazatelů a soustav ukazatelů. V návrhové části jsou na základě výsledků vybraných ukazatelů navrhnuty možná opatření, která by firmě měla pomoci zlepšit finanční situaci. Informačním zdrojem pro analýzu jsou účetní výkazy firmy.
This bachelor thesis is focused on the overall financial analysis of the company Lekarna na Selske s.r.o. in the years 2008-2012. The thesis is divided into three main parts - theoretical part, analytical part and suggestion part. The theoretical part describes the issue of financial analysis and its indicators by using selected literature. The second part consists of the general characteristics of the company and financial analysis. All financial indicators from theoretical part were used to evaluate the financial status. In suggestion part based on results of selected indicators some action are suggested to help improve the financial situation of company. Source of information for analyzing are financial statements of the company.
Description
Citation
HABAS, T. Hodnocení finanční situace podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Tomáš Meluzín, Ph.D. (předseda) RNDr. Michal Beránek, Ph.D., MBA (místopředseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen)
Date of acceptance
2014-06-25
Defence
Otázky vedoucího bakalářské práce - odpovězeno Otázka: Ing. Luňáček Je finanční analýza postavena na homogenních datech? Odpovězeno Otázka: Doc. Zinecker Je slovo "cizí majetek" správně? Stejně tak "finanční zásoby". Doporučení: Terminologie vzhledem k tématu a pravopis práce. Odpovězeno Otázka: Doc. Meluzín Jsou nějaká negativa Vašich návrhů? Odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO