Aplikace přepěťových ochran v sítích NN

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce obsahuje problematiku přepěťových ochran v sítích nízkého napětí. První část se věnuje teoretickému rozboru o přepětí, kde je popsán vlastní vznik a základní dělení. Druhá část je věnována vnitřním a vnějším ochranám, kde je charakterizováno, co ochrany obsahují a metody, pomocí kterých se ochrany navrhují. Ve třetí části je krátce pojednáno o počítačových softwarech, které podporují dimenzování a projektování ochran. Druhá polovina práce se věnuje konkrétnímu návrhu ochrany pro objekt hasičské zbrojnice, kde jsou nejprve určena rizika pro stavbu bez ochrany a následně pro chráněnou stavbu, návrh vnější ochrany společně s ověřením a návrh vnitřní ochrany.
The work include the issues about surge protection in low voltage networks. The first part give a theoretical analysis of the surge protection, where is described own creation and basic division. The second part give a inner and outer protections, where is characterized, what protections contain and methods, with which to design protection. In the third part is few words about computer softwares, which supports dimensioning and design protections. The second half of the work give a specific design of protections for fire station, first there are determinated risks for building without surge protection and after for building under surge protection, design of outer protection together with verification and design of inner protection.
Description
Citation
BRTNICKÝ, P. Aplikace přepěťových ochran v sítích NN [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Kašpírek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student seznámil komisi se svojí závěrečnou prací na téma Aplikace přepěťových ochran v sítích NN. Student odpověděl na otázky oponenta a vedoucího práce. Na otázky komise student odpovídal plynule s občasnou pomocí jednotlivých komisařů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO