Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na zhodnocení finanční situace společnosti BASCOTRANS s.r.o. v letech 2010 až 2013 za pomoci vybraných metod finanční analýzy. Hlavním cílem práce je analyzovat současný finanční stav společnosti porovnat ho s vybranými konkurenty a následně navrhnout vlastní způsob na její zlepšení. První část teoreticky popisuje vybrané metody finanční a strategické analýzy, které jsou následně použity v následující analytické části. Do závěrečné kapitoly jsou zařazeny vlastní návrhy na zlepšení hospodaření společnosti.
This master’s thesis deals with evaluating the financial situation of a company BASCOTRANS s.r.o. between 2006 and 2010 with selected methods of financial analysis. The main goal of this thesis is to analyze the financial situation of the company, to compare it with selected competitors and then propose possible way to improve it. The first part describes selected methods of financial and strategic analysis, which are later used in the analytical part. The final part consist of own suggestions to improve financial situation and management of the company.
Description
Citation
SEREDNYCKÁ, O. Zhodnocení finanční situace podniku a návrhy na zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Marie Jurová, CSc. (předseda) Ing. Hynek Peřina (místopředseda) Ing. Kristína Sághy Estélyi, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
otázky vedoucího: zodpovězeno otázky oponenta: zodpovězeno Ing. Hynek Peřina: Které z navrhovaných řešení považujete za prioritní? - zodpovězeno Podle čeho byste určila maximální možnou slevu pro odběratele, která je pořád ještě pro firmu únosná? - zodpovězeno Ing. Radek Doskočil, Ph.D.: Co chápeme pod věrohodností účetních výkazů? - zodpovězeno prof. Ing. Marie Jurová, CSc.: Kde uvažujete, že budou vzaty dodatečné prostředky na zvýšení mezd? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO