Dopady zavedení environmentálního zdaňování na hospodaření podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá zhodnocením současné situace v oblasti environmentálního zdanění pomocí emisí CO2 a stanovuje dopady na vybranou společnost ABC, s r.o. První část nazvaná literární rešerše popisuje pojmy jako je environmentální ekonomie a environmentální politika a seznamuje s postupy zdaňování silniční daně jak v České republice, tak v Irsku. Vlastní práce popisuje činnost vybraného podniku a obsahuje výpočty silniční daně tohoto podniku podle daňových zákonů České republiky a Irska. Nakonec jsou zhodnoceny dopady jednotlivých výpočtu silniční daně na vybraný podnik.
The thesis evaluates the current state of environmental taxation based on CO2 emissions and determines the impact on a company ABC, s r.o. The initial section, Literature Review, discusses environmental economics and environmental policy concepts and introduces taxation procedures of road tax in Czech Republic and Ireland. The main body describes operation of the chosen company and shows real tax calculations according to the tax law of the Czech Republic and Ireland. Finally, it is discussed the potential impact on the chosen business.
Description
Citation
ŠVESTKOVÁ, L. Dopady zavedení environmentálního zdaňování na hospodaření podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Miloš Koch, CSc. (předseda) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (místopředseda) Ing. Marie Jakubcová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) Ing. Petr Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Otázka vedoucího - odpovězeno. doc. Koch - K čemu jste v práci vlastně dospěla a co navrhujete? Co je to Vaše řešení? - odpovězeno. Ing. Videcká - Jak se projeví daně mezi těmito dvěmi zeměmi a má to dopad? - odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO