Analýza vlivu polohy na cenu bytových jednotek v lokalitě Olomouc

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá vlivem polohy na cenu bytu v Olomouci. Teoretická část popisuje základní pojmy potřebné k pochopení dané problematiky a také uvádí metody ocenění použité v této diplomové práci. Praktická část diplomové práce popisuje lokalitu Olomouc a její jednotlivé části. Dále je uveden popis jednotlivých bytů, jejich umístnění, stav v jakém se nachází a další skutečnosti zjištěné při místním šetření, rozhodující pro účely ocenění. V dalších kapitolách je uvedeno ocenění porovnávacím způsobem pro odhad administrativní ceny a ocenění tržní pro odhad obvyklé ceny. Na závěr jsou vzájemně porovnány jednotkové ceny a zhodnocen vliv lokality na odhadovanou cenu bytu.
The master s thesis deals with the influence of location impact on the price of housing units in Olomouc. The theoretical part describes some basic concepts, whitch are necessary for understanding the issue and also provides valuation methods used in this thesis. The practical part of the thesis describes the location Olomouc and its parts specifically. The following is a description of the apartments, their location, quality and other facts identified by the place investigation. Other chapters focuses on comparative technique method to estimate the administrative price and market valuation to estimate the market price. Finally are compared unit prices of the apartments to each other and evaluated teh influence of the estimated price of the apartment.
Description
Citation
TOBKOVÁ, I. Analýza vlivu polohy na cenu bytových jednotek v lokalitě Olomouc [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. JUDr. Ivo Telec, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) Ing. Vítězslava Hlavinková, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2014-06-25
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO