Přijímání zaměstnanců do pracovního poměru a související povinnosti zaměstnavatele

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou pracovního práva, a to konkrétně přijímáním zaměstnanců do pracovního poměru. Poskytuje přehled povinností zaměstnavatele souvisejících se zaměstnáváním nových zaměstnanců a analyzuje budoucí náklady zaměstnavatele na vytvoření nového pracovního místa. Zaměstnavatelé s více než 25 zaměstnanci v pracovním poměru jsou povinni zaměstnávat zdravotně postižené osoby, nebo odebírat výrobky od zaměstnavatelů zaměstnávajících z 50 % zdravotně postižené osoby, nebo přispívat do státního rozpočtu. Cílem práce je zhodnotit, která ze zákonných povinností je pro zaměstnavatele nejvýhodnější z hlediska minimalizace nákladů.
The bachelor thesis deals with the issue of employment law and more specifically the adoption of staff recruitment. It provides an overview of the employers obligations related to the employment of new staff and analyzes future costs of the company to create new jobs. Employer with more than 25 employees in employment are obliged to employ disabled persons or subscribe products from employers employing 50 % of persons with disabilities or to contribute to the state budget. The aim of the thesis is to evaluate which of the legal obligations for employers is most advantageous in terms of cost minimization.
Description
Citation
KUNÁŠKOVÁ, I. Přijímání zaměstnanců do pracovního poměru a související povinnosti zaměstnavatele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) Ing. Ladislav Žalio (místopředseda) Mgr. Helena Musilová (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Vilma Svojanovská (člen)
Date of acceptance
2014-06-24
Defence
Otázky oponenta bakalářské práce - odpovězeno Prof. Ing. Mária Režňáková, CSc.: Analyzovala studentka činnosti účetní, na základě čeho usoudila, že účetní analyzované firmy nestíhá svoji práci? Jak studentka odhadovala při výpočtu bodu zvratu plánovaný objem produkce? Co tím bylo myšleno? Fixní náklady a variabilní náklady - za jaké časové období? - odpovězeno s chybami Upřesnění způsobu výpočtu bodu zvratu.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO