Měření teploty bazénové vody

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá měřením teploty bazénové vody, ovládáním jejího ohřevu a přenosem naměřených dat na dálku do počítače či mobilního zařízení. Zahrnuje popis měřicího zařízení, jeho funkci a návrh možné realizace. Rozebrána je problematika měřicích čidel, komunikace s řídicím mikrokontrolérem a komunikace na dálku. Dále se práce zabývá výběrem součástek, návrhem zapojení, návrhem desek plošných spojů a konstrukčním řešením zařízení. Součástí práce je také software, který se zabývá zpracováním dat a komunikací na dálku.
This bachelor’s thesis deals with measuring the temperature of the pool water, control of heating and transmit the data remotely to a computer or mobile device. Includes description of the measuring device, the function and design of possible implementation. It also explores the issue of measuring sensors, communication with the microcontroller and control of remote communication. Thesis also concern the selection of components, design diagrams, PCB design and structural design of the device. This thesis also includes software that deals with data processing and communications at distance.
Description
Citation
MORAVEC, L. Měření teploty bazénové vody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (předseda) prof. Ing. Dalibor Biolek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslav Kadlec, Ph.D. (člen) Ing. Radim Šneidr (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: 1) Lze využít měření pomocí více čidel? 2) Po jaké sběrnici komunikují čidla? 3) K čemu jsou využita data atmosférického tlaku? 4) Jak jste řešil stejné frekvenční pásmo pro wifi a pro komunikaci s čidly? 5) Lze přímo připojit mikrokontrolér k USB?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO