Návrh aktivního subwooferu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a realizací jednokanálového zesilovače pro aktivní subwoofer o maximálním výkonu 200 W na 8 zátěž. Návrh sestává z aktivního korekčního předzesilovače a koncového stupně. Předzesilovač je tvořen integrovanými operačními zesilovači a je ovládán dvěma potenciometry, přepínačem vstupů a přepínačem fáze. Koncový stupeň je tvořen integrovanými obvody LM3886T od firmy Texas Instruments. Oba bloky byly zrealizovány na desky plošných spojů a byly změřeny jejich parametry.
This bachelor thesis describes the design and construction of a one-channel amplifier 200 W into 8 load for an active subwoofer. The design consists of an active correction preamplifier and output stage. Preamplifier is created of integrated operational amplifiers and is controlled by two potentiometers, input switch and phase switch. Output stage is created of integrated circuits LM3886T by Texas Instruments. Both stages were constructed on PCBs and were measured their parameters.
Description
Citation
HRDINA, R. Návrh aktivního subwooferu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Kolařík, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. et Ing. Fabian Khateb, Ph.D. et Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Maschke, CSc. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Student byl také schopen reagovat na dotazy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO