Spektrální analýza zvuků v prostorové akustice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce je zaměřená na základní pojmy z oblasti prostorové akustiky a používaných zvukoměrů. První část práce je zaměřena na prostorovou akustiku a akustické veličiny v ní používané. Další část práce má za cíl popsat strukturu a možnosti zvukoměrů. V následujících kapitolách se podrobněji zaměřuje na architekturu systému PULSE firmy Brüel & K jr a její využití při měření a analýze dat. Součástí platformy PULSE jsou multi-spektrální analyzátor PULSE 3560B, programové prostředí LabShop a mikrofony pro difúzní a volné pole. V praktické části je popsána instalace, nastavení, a průběh měření doby dozvuku v prostředí LabShop.
This thesis is focused on the basics concepts of room acoustics and used sound level meters. The first part focuses on the spatial acoustics and acoustic quantities used in it. Next part of thesis describe the structure and features of sound level meters. Following chapters are concerned on the PULSE system architecture and data analysis. PULSE platform contributes multi-spectral analyzer type 3560B PULSE, programming environment LabShop and microphones for difuse and free fields. The practical part describes the installation, setup and the measurement of reverberation time in the Labshop environment.
Description
Citation
KŘENEK, J. Spektrální analýza zvuků v prostorové akustice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (předseda) Ing. Martin Vítek, Ph.D. (místopředseda) prof. MUDr. Aleš Hep, CSc. (člen) Mgr. Martina Raudenská, Ph.D. (člen) Ing. Jan Odstrčilík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO