REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Návrh přistupuje k samotné zahradě s potřebnou pokorou a úctou, ctí historická hlediska a znovu se snaží obnovit potlačený princip zahrady – osovou symetrii. Podstatou návrhu je návštěvníka přivést do předpolí, kde se může seznámit s historií, hlubším smyslem zahrady a poté připravený na zážitek vejít do manýristicko-barokního skvostu. V tomto okamžiku může zahrada využít svoje filosofické vlastnosti – směřovat návštěvníka do hlouby svého vlastního nitra. Nebo může jen uchvátit z tajemství a her, které se skrývají v jednotlivých ‚pokojíčcích‘ zahrady. Tento návrh doplňuje zahradu i po technické stránce, aby byl zajištěn dostatečný komfort pro návštěvníka.
The proposition gets down to the garden reverently and submissively, it honoures the historical side and also tries to renovate the repressed principles of the garden - the axial symetry. The nature of the proposition is to take visitors to the fareland, they can inform themselves about history there, the profunndity sense of the garden and then they are ready to enter a mannerist - baroque gem. The garden can use its philosophical qualities now - to lead visitors up in his heart. Or it can grip of its secret and shows, which are hidden in the "rooms" of the garden. This proposition completes the garden technically too, for safeguarding adequate comfort for visitors.
Description
Citation
URBÁNKOVÁ, E. REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Milan Nytra (předseda) doc. Ing. arch. Jaroslav Drápal, CSc. (člen) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen) Ing. arch. Barbora Jenčková (člen) Ing. arch. Vítězslav Nový (člen)
Date of acceptance
2009-05-26
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO