Analogové efektové zařízení pro hudební nástroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o různých typech efektových zařízení pro elektrické kytary. Z několika druhů byly vybrány základní tři, které existují ve stovkách verzí a úprav, které se neustále vyvíjí a mění. Jedná se o efekty typu : Overdrive, Distortion a Fuzz. Tato práce byla zrealizována v prostředí Matlab Simulink. Dále byl vybrán, modelován a vyroben unikátní efekt typu distortion.
This semestral work deals with different types of effect devices for electric guitars. Three types were chosen out of several kinds. Overdrive, Distortion and Fuzz. This effects exist in countless versions and they are still being updated. This work was done in Matlab Simulink. As next step, there was unique distortion effect chosen,moddeled and crafted.
Description
Citation
SKŘIVÁNEK, A. Analogové efektové zařízení pro hudební nástroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radek Kuchta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Milan Šesták (člen) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále student zodpověděl následující otázky:Jaký signál zpracováváte? studen říkal , že signál z kytary. Proč používáte klasické součástky v klasických pouzdrech které se již nepoužívají? Student chtěl docílit efektu podobného efektu z dob, kdy vznikl. Komise cenila relkovou realizaci od zadání, po simulaci až po realizaci. Jaký je rozdíl mezi elektronkovým zesilovačem a klasickým tranzistorovým? Student odpovídal, že je pocitově jiný a vzhledem ke studentově neodbornosti v hudební oblasti, jej nemůže posoudit odborně. Zabýval jste se záležitostí EMC? Student odpověděl, že použil bateriové napájení a problematikou EMC se moc nezabýval. Proč je v obvodu na schématu pouze dioda? Student odpověděl, že má v zapojení chybu, že tam měla být LED dioda.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO