Monitorování systémových prostředků pomocí OpenHAB

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je podrobné seznámení se s technologií OpenHAB a vytvoření funkční aplikace zobrazující využití systémových prostředků. Sledování systémových prostředků nebude realizováno pouze na jedné stanici, ale na všech instancích OpenHAB v lokální síti. Vytvořená aplikace umožňuje také vzdálený přístup ke sledovaným statistikám, bez nutnosti připojení do stejné sítě. Pro získávání systémových informací je využito balíčku systémových informací, který je postaven nad knihovnou SIGAR. Pro přenos mezi stanicemi a koncovým sběrným zařizením je využito vazby HTTP a REST API. První části bakalářské práce podrobně popisuje technologii OpenHAB, druhá část bakalářské práce popisuje použité technologie a vytvořené aplikace. V posledním bodě je uveden návod na zprovoznění OpenHAB na koncovém zařízení.
The aim this bachelor thesis is detailed familiarity with the technology OpenHAB and create functional application that displays resource usage. Monitoring of system resources won‘t be implemented only in one station, but in all instances OpenHAB in a local network. Created application also allows remote access to reference statistics, without having to connect to the same network. For obtaining system information is used system information package, which is built over SIGAR library. To transfer between stations and end-collection device is used HTTP binding and REST API. The first part of the bachelor thesis describes in detail the technology OpenHAB, the second part describes the technology used and the created applications. In the last section gives guidance on commissioning of OpenHAB on the end device.
Description
Citation
ŠTŮSEK, M. Monitorování systémových prostředků pomocí OpenHAB [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Olšák, Ph.D. (člen) Ing. Filip Buršík (člen) doc. Ing. Jan Hajný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO