Analýza a modelovaní základních typů šumů a zkreslení při restaurování hudebních záznamů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá základními šumy a zkresleními, objevujícími se v hudebních záznamech. Šumy a zkreslení jsou v této bakalářské práci popsány slovně i matematicky. Dále práce obsahuje spektogramy některých hudebních signálů, které jsou ovlivněny těmito šumy a zkresleními a spektogrami po jejich odstranění. Poslední částí je kapitola zabývající se rozdíly mezi reálnými a simulovanými nahrávkami a kapitola popisující grafický program, který generuje některé šumy a zkreslení.
Thesis deals with the basic noise and distortion, appearing in the musical records. Noise and distortion in this bachelor thesis are described verbally and mathematically. Thesis also contains spectrograms some music signals, that are affected by noise and distortion and spectrograms after their removal. The last part is the chapter dealing with the differences between real and simulated signals and chapter describing program, that generated some noise and distortion.
Description
Citation
LEFLER, F. Analýza a modelovaní základních typů šumů a zkreslení při restaurování hudebních záznamů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Dan Komosný, Ph.D. (předseda) Ing. Radim Číž, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jaroslav Vrána, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Šmirg, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Přinosil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Zadáním bylo realizovat program s grafickým rozhraním, proč bylo zvoleno využití Google charts? Jak se v něm generují zkreslené signály? Jak je možné uložit vstupní nahrávky? Student odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO