Vytvoření knihovny aktivních a pasívních prvků TDM a WDM optických sítí v prostředí OptSim

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Semestrální práce pojednává o implementaci prvků, potřebných pro multiplexaci, do knihovny simulačního programu OptSim. Jsou vysvětleny jednovidové a mnohovidové optické vlákna, jevy působící na přenos signálu v optickém vlákně, principy multiplexování a přístupové optické sítě.
The semestral thesis inquires the implementation of the elements required for multiple- xing into the library OptSim simulaton program. There are explained single-mode and multi-mode optical fibers, the effects operating on transmission signal in the optical fiber, the principles of multiplexing and optical access network.
Description
Citation
KRATOCHVÍL, D. Vytvoření knihovny aktivních a pasívních prvků TDM a WDM optických sítí v prostředí OptSim [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Miloslav Filka, CSc. (předseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jan Grepl (člen) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (člen) doc. Ing. Martin Kyselák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Otázky oponenta: 1.V práci dělíte jevy na lineární, nelineární a disperze. Do jaké kategorie tedy patří disperze? 2.Objasněte pojem „vodič“ v oblasti optických sítí. 3.U technologie GPON uvádíte, že maximální dosah je při dělícím poměru 1:64 až 60 km, uveďte příklad konkrétního výrobce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO