Směrování v IP sítích s využitím sociálních sítí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se věnuje problematice směrování dat v mobilních sítích. První část práce se zabývá přetěžováním mobilních sítí a popisem DTN a oportunistických sítí. V další části se práce zabývá popisem protokolů, které zapadají do konceptu směrování na základě sociálního statusu. Poslední část práce se zabývá návrhem a realizací simulačního modelu pro vybraný protokol z předešlé části.
This barchelor thehis focuses on problematics of data routing in mobile networks. First part of the work focuses on mobile networks and description of DTN and opportunistic networks. In next part of this work are described routing protocols which fits the concept of routing based on social status. Last part of the work focuses on design and realization of the chosen protocol from the previous part.
Description
Citation
NĚMEC, J. Směrování v IP sítích s využitím sociálních sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Eva Gescheidtová, CSc. (předseda) prof. Ing. Karel Bartušek, DrSc. (místopředseda) Ing. Michal Kohoutek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Schimmel, Ph.D. (člen) Ing. Hicham Atassi, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Jak byl volen směr pohybu uzlů? Na základě čeho se zjišťuje poloha uzlů? Lišila se rychlost stejného uzlu v různých simulacích? Jak spolu uzly komunikují?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO