Domácí meteostanice využívající Raspberry Pi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je navržení a vytvoření domácí meteostanice s využitím platformy \raspi{}. Meteostanice je členěna na výpočetní a senzorovou část. Senzorová část meteostanice je realizována bezdrátovým modulem, který měří teplotu, tlak, osvětlení a vlhkost. Naměřené hodnoty jsou odesílány do výpočetní části meteostanice, kde jsou zpracovány \raspi{}. Zpracované hodnoty jsou ukládány do MySQL databáze na externím webovém serveru. Na webovém serveru jsou uživateli zobrazovány aktuální naměřené hodnoty, grafické průběhy meteorologických údajů s možností volby zobrazení průběhu pro zvolený den v roce.
The aim of this bachelor thesis is to design and build a home weather station using the platform \raspi{}. The weather station is divided into computing and sensor part. The sensor part of the weather station is implemented through a wireless module, which measures the temperature, pressure, brightness and moisture. The measured values are sent to the weather station computer, where they are processed by \raspi{}. The processed values are then stored in a MySQL database on an external web server. On the web server, the user is shown the actually measured values, graphical waveforms of meteorological data with the option to display the course during the selected day of a year.
Description
Citation
ŠPRINGER, R. Domácí meteostanice využívající Raspberry Pi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Ivo Lattenberg, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Sysel, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vítězslav Křivánek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Jeřábek, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Proč jste ve funkci pro uspání bezdrátového modulu použil zpožďovací smyčku, namísto některého z úsporných módů Atmega328? Jaká je spotřeba bezdrátového modulu za jeden den?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO