Návrh fotovoltaické elektrárny na střeše rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku fotovoltaické elektrárny na střeše rodinného domu. První část se zabývá slunečním zářením na území České republiky, fotovoltaickou přeměnou a elektrickými vlastnostmi solárních článků. V další části je rozebrán současný stav dostupné technologie solárních článků. Dále seznamuje s výrobním procesem solárních panelů, základním rozdělením střídačů, konstrukcí a s jednotlivými typy připojení. V následující kapitole je rozebrán vývoj státní podpory od počátků do současnosti. Následuje část, která je věnovaná konkrétnímu návrhu střešní fotovoltaické výrobny, kalkulaci nutných investic a výpočtu možné finanční návratnosti.
This bachelor thesis is focused on the issues of the fotovoltaic-electricity which is situated on the rooftop of the family house. The first part of this thesis deals with a solar radiation in the region of the Czech republic, photovoltaic conversion and electric attributes of solar cells. In the following part is analysed current status of an available technology of a sollar cells. The next topic which you can deal with is a process of the manufacturing of solar cells, basic selection and partition of inverters, construction and with the manufacture of the several kinds of connection. The next chapter is about to explain how you can gain an aid of the state from the bottom to the nowadays. The last part of this thesis is dedicated to a specific proposal of the fotovoltaic factory on the rooftop, calculation of an investments that are need to be paid and enumeration of a possible financial return.
Description
Citation
KATTAUER, J. Návrh fotovoltaické elektrárny na střeše rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (místopředseda) Ing. Martin Kašpírek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Modlitba, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Ilona Lázničková, Ph.D. (člen) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Branislav Bátora, Ph.D. (člen) doc. Ing. David Topolánek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student seznámil komisi se svojí závěrečnou prací na téma Návrh fotovoltaické elektrárny na střeše rodinného domu. Student odpověděl na otázky oponenta. Doplňující otázku doc. Matouška student odpověděl. Ing. Kašpírek položil sérii otázek na provoz elektroměrů a wattrouterů, na které student odpověděl pouze částečně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO