Měnič z 12 V DC na 230 V AC s ochranami

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem měniče, který mění vstupní stejnosměrné napětí o velikosti 12 V na střídavé napětí o velikosti 230 V a frekvenci 50 Hz. Úvod práce popisuje základní rozdělení spínaných měničů. Na základě této kapitoly byla vybrána koncepce navrhovaného měniče. V praktické časti je popsána konstrukce navrhovaného měniče včetně požadovaných ochran. Na závěr byla konstrukce měniče ověřena praktickým měřením, kde výsledky dosahovaly požadovaných hodnot s mírnou odchylkou.
This bachelor thesis deals with converter, which alters 12 V of direct input Voltage to 230 V of alternating Voltage output with frequency of 50 Hz. Introduction describes the basic parting of convertors. The chosen concept of designed convertor was based on that chapter. The practical part describes construction of this convertor including necessary safety shielding. At the end, the construction of the converter was tested by practical measuring and it was proven that the result meets with required values with slight anomaly.
Description
Citation
NAVRÁTIL, P. Měnič z 12 V DC na 230 V AC s ochranami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (předseda) Ing. David Kubánek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Kovář, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lukáš Malina, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mlýnek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Můžete odůvodnit návrh či výběr transformátoru? V textu není uvedeno jeho typové označení ani žádný výpočet či citace zdroje uvedených parametrů. V textu k návrhu DPS na str. 41. se odkazujete na poslední část. Kde ji nalezneme? Z jakého důvodu jsou v schéme vložené diody? Jakým způsobem se kondenzátory ovlivňovaly? Komise se zhodla že zadání práce nebylo splňeno.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO