Bezdrátový systém pro ovládání elektrických zařízení v domácnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Bakalářská práce se zabývá realizací hardwarového a softwarového řešení bezdrátového systému pro ovládání elektrických zařízení v domácnosti. V práci je nejdříve stručně popsána automatizace v domácím prostředí. Poté je blíže objasněna obecná struktura navrhovaného systému. Následně je v práci detailněji rozebrán návrh hlavního a podřízeného zařízení systému včetně jejich komponent. Dále je rozebrán návrh desek plošných spojů pro jednotlivá zařízení. Na závěr je popsáno programové vybavení tohoto systému.
The bachelor's thesis deals with the hardware and software realization of a wireless system for controlling electronic devices in the household. Firstly, the work briefly describes automation in the home environment. Next, the general structure of the designed system is described more closely. Consequently, the project discusses the design of the master and slave device of this system including the suitable components selection. The following chapter deals with designing the printed circuit boards for each device. Finally, there is an outline of the proposed software for this system.
Description
Citation
SEDLÁŘ, T. Bezdrátový systém pro ovládání elektrických zařízení v domácnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radek Kuchta, Ph.D. (místopředseda) Ing. Milan Šesták (člen) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále student zodpověděl následující otázky: Otázka k zapojení na jednom funkčním bloku. Student odpověděl dobře. Dotaz na vhodnost zapojení, napěťová zatížitelnost? Student zodpověděl dobře, v rámci zkušeností se standartními zapojeními. Další otázka na rušení. Student zodpověděl, že v běžném prostředí zařízení nezkoušel, nicméně zkoušel vystavit zařízení vnějšímu rušení a nedošlo zde k žádnému výpadku zařízení. Student řešil i záležitost výpadku napájení, které vyřešil pomocí záložní baterie. Další otázka k realizaci DPS. Student nechal vyrobit DPS firmou, ale jednotlivé součástky na DPS pájel samostatně. Další otázka na vhodnost komunikačních protokolů, které by bylo možno udělat lépe ( bezdrátová komunikace). Student odpověděl, že v rámci obsáhlosti tématu řešil zatím jen toto řešení.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO