Elektrochemický senzor pro detekci kyseliny askorbové

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá elektrochemickou detekcí kyseliny askorbové pomocí tištěných tříelektrodových senzorů. Práce je rozdělena na tři části, kde v první je popsána teorie tlustých vrstev, od typů a složení past, až po výrobu a výpal tlustovrstvého obvodu. V druhé části jsou rozebrány způsoby a principy měření a detekce kyseliny askorbové. Experimentální stanovení bylo provedeno na uhlíkových tištěných elektrodách v roztoku fosfátového pufru a kyseliny askorbové. V závěru práce jsou shrnuty výsledky měření.
This work deals with electrochemical detection of ascorbic acid using screen-printed three-electrode sensors. The work is divided into three parts, where the first describes the theory of thick-film technology, including the types and compositions of the pastes, fabrication and firing. The second part deals with the methods, measurement principles and the electrochemical detection of ascorbic acid. Experiments were done using screen-printed carbon electrodes in a solution of phosphate buffer and ascorbic acid. In conclusion the results are evaluated.
Description
Citation
HLAVIČKA, M. Elektrochemický senzor pro detekci kyseliny askorbové [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (předseda) doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (místopředseda) Ing. Radim Šneidr (člen) Ing. Vilém Kledrowetz, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špinka (člen)
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cílem a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky k diskuzi: Dvouelektrodové a tříelektrodové zapojení a rzodíl mezi nimi, proč tam je ta třetí elektroda? (zodpovězeno)... Využívá se AgCl jako ref. elektroda? (nezodpovězeno)... Proč jsou jednotlivé elektrody značeny w, r a a? (zodpovězeno)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO