Ukazatele spolehlivosti v podmínkách různých typů distribučních sítí vn

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem mé diplomové práce bylo objasnit základní pojmy a výpočty v oblasti spolehlivosti distribuce elektrické energie, jako důležitý prvek pro zvyšování kvality dodané elektrické energie, touto problematikou jsme se zabývali v kapitole 3. V předchozí kapitole jsme vysvětlili principiální řešení sítí VN v České republice a Německu. V kapitole 4 jsme vysvětlili problémy při vyhodnocování hodnot a jejich porovnání mezi jednotlivými distribučními společnostmi, z čehož vyplývá, že by se mělo vytvořit jednotný postup pro uchovávání a sběr dat pro výpadky elektrické energie. A touto normou by se jednotlivé distribuční společnosti měli řídit.
The aim of my thesis was to clarify the basic concepts and calculations in the area of reliability of power distribution, as an important element for increase the quality of supplied electric power, this issue we examined in Chapter 3. In the previous chapter, we explained the fundamental solution of MV networks in the Czech Republic and Germany. In Chapter 4 we explained the difficulties in evaluating their values and comparisons between distributional companies, which follows that there should be a uniform procedure for the storage and collection of data for power outages. And the individual distribution companies should follow this standard.
Description
Citation
ADÁMEK, O. Ukazatele spolehlivosti v podmínkách různých typů distribučních sítí vn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) prof. Ing. František Janíček, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Antonín Matoušek, CSc. (člen) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (člen) Ing. Jan Macháček, Ph.D. (člen) Ing. Petr Skala, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-05
Defence
Diplomant Ondřej Adámek prezentoval svoji diplomovou práci na téma Ukazatele spolehlivosti v podmínkách různých typů distribučních sítí vn. Oponent práce, Dr. Skala vytýkal zejména horší provedení výpočetního programu, práci s literaturou a nejasné výstupy práce. Vedoucí práce doc. Blažek v práci postrádal popis výběru veličin v citlivostní analýze. Dr. Skala měl doplňující dotaz na diplomanta související s typy sítí používaných v ČR. Tuto otázku diplomant zodpověděl, na dotaz ohledně specifik městských sítí diplomant reagoval pouze částečně. Další dotaz směřoval k možnostem zlepšení ukazatelů nepřetržitosti distribuce. Diplomant na tento dotaz reagoval správně. V rozpravě měl dotaz Dr. Macháček na reálné využití spolehlivostních ukazatelů a rozdíl v penalizaci za výpadky mezi odběrateli různých výkonů. Diplomant na tuto otázku odpověděl správně. Doc. Matoušek měl dotaz na rozdíl ve spolehlivosti mezi různými dodavateli elektrické energie. Student tyto informace neměl, zdůvodnil to neposkytováním těchto dat veřejnosti jednotlivými distribučními společnostmi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO