Možnosti využití radaru pro detekci výztuže v železobetonových konstrukcích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na využití radaru (GPR) pro detekci výztuže v železobetonových konstrukcích. V jednotlivých částech se práce věnuje metodám užívaným v diagnostice konstrukcí a dále rozeznatelnosti ocelové výztuže v železobetonu. Blíže se pak zabývá aplikacemi GPR v diagnostice železobetonových konstrukcí za použití přístroje Hilti PS 1000. Cílem praktické části, v rámci které byl proveden stavební průzkum stěn silážního žlabu, bylo ověření možnosti využití kombinace metod georadaru a magnetických indikátorů při stanovení polohy výztuže stěn a následné porovnání s projektovou dokumentací. Tento stavebně technický průzkum byl proveden z důvodu vzniku závažných poruch ve formě trhlin a vyklonění větší části jedné stěny silážního žlabu.
The aim of this study is to outline how is GPR used to detect reinforcement in concrete structures. In each part the study deals with diagnostic testing methods used for building construction and shows a recognisability of steel reinforcement in concrete. Then it closely examines applications of GPR in a diagnostics of reinforced concrete structures with using Hilti PS 1000 device. In the practical part I conducted a building survey of wall silo using GPR and electromagnetic indicators. The aim was to identify the position of reinforcement which was subsequently compared with the project documentation. The construction survey was carried out as a reason of several serious defects such as cracks and tilting of major part of one of the silo walls.
Description
Citation
FILIPU, M. Možnosti využití radaru pro detekci výztuže v železobetonových konstrukcích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO