Návrh zvýšení traťové rychlosti v úseku Křenovice - Nezamyslice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá možností zvýšení traťové rychlosti v úseku Křenovice horní nádraží – Nezamyslice tratě č. 315A. Zvýšení rychlosti je prověřováno ve dvou krocích – se současnými geometrickými parametry koleje a se změnou některých z hodnot geometrických parametrů koleje, ale vždy tak, aby byly dodrženy mezní normové a předpisové hodnoty. Nová rychlost je stanovena jak pro konvenční vozidla, tak pro vozidla, která jsou schopna využít nedostatku převýšení I > 100 mm. Při zvyšování rychlosti se bere ohled na omezení rychlosti v místech železničních přejezdů, kolejových rozvětvení, poloh návěstidel apod., respektive jsou navržena opatření při změně těchto objektů.
Bachelor´s thesis deals with the possibility of increasing the line speed at Křenovice – Nezamyslice track number 315A. Speed increasing is tested in two steps – with current track geometry parameters and with changing some of the track geometry parameters, but always in order to meet regulatory and normative limit values. The new speed is determined for conventional vehicles and for vehicles that are able to take advantage of cant deficiency I > 100 mm. Speed limits in locations of railway crossings, signals position, etc., are taken into account for speed increasing. In some cases are proposed measures to change these objects.
Description
Citation
BOMBERA, J. Návrh zvýšení traťové rychlosti v úseku Křenovice - Nezamyslice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO