Dopady klesající spotřeby vody na čistírnu odpadních vod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na vliv a důsledky klesající spotřeby vody na čistírnu odpadních vod. Práce se zabývá spotřebou vody v ČR i obecně ve světě, přičemž se zohlední dopad na hygienické minimum množství vody na obyvatele; zmíněny jsou příčiny klesající spotřeby vody a důsledky tohoto jevu na čistírnu odpadních vod, a následně řešení stávajících i nově navržených čistíren odpadních vod. V práci jsou porovnávány rozdílné přístupy ke stanovení potřeby vody pro návrh technologických objektů čistírny odpadních vod. Součástí práce je dotazník zaměřený na spotřebu pitné vody, její možné úspory a na znovuvyužití šedé vody. Dopady klesající spotřeby vody na čistírnu odpadních vod jsou předimenzované objekty na ČOV.
Bachelard thesis si aimed on impact and consequences of decreasing water consumption on wastewater treatment plant. The thesis concerns with water consumption in the Czech republic and generally in the world, while particular attention is payed to the hygienic minimum of water supplies to citizens; the causes of decrease of water consumption and its consequent impacts on wastewater treatment plant are mentioned, and further is discussed design of both present and new wastewater treatment plants. The thesis compares different existing approaches to indicate the specific need of water for technological objects of wastewater treatment plants. Part of the thesis was survey on water consumption, possibilities of water savings, and recyclation of grey water. The overlarge objects of wastewater treatment plant are the result of decreasing water consumption.
Description
Citation
BENEŠOVÁ, I. Dopady klesající spotřeby vody na čistírnu odpadních vod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO