Možnosti využití různých druhů příměsí v technologii stříkaných betonů

No Thumbnail Available
Date
Authors
Berčík, Martin
ORCID
Advisor
Hubáček, Adam
Referee
Brožovský, Jiří
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce je pojata formou rešerše o zjištěných dosavadních poznatcích inertních a aktivních příměsí a jejich vlivu na stříkaný beton. Zaměřuje se hlavně na složení jednotlivých příměsí, na jejich funkci vykonávající ve stříkaném betonu a vysvětluje, jakým způsobem ovlivňuje vybrané fyzikálně-mechanické vlastnosti. Práce osvětluje důležitost využití druhotných produktů z průmyslné výroby jako příměsi do betonu, jak z hlediska ekologického, tak částečně i ekonomického.
The Bachelor’s thesis is conceived in the form of research findings on current knowledge of inert and active ingredients and their effects on the shotcrete. It focuses mainly on the composition of individual ingredients, their function executing in the concrete mix and explains how they affect the selected physical and mechanical properties. The work enlightes the importance of using co-products from the industry production as an additive to concrete in terms of both ecological and partly economical.
Description
Citation
BERČÍK, M. Možnosti využití různých druhů příměsí v technologii stříkaných betonů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO