Tvorba účelové mapy na lokalitě V zrcadlech - jižní část

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Záměrem bakalářské práce je geodetické zaměření lokality bývalé důlní těžby V zrcadlech a tvorba účelové mapy zájmové oblasti v měřítku 1:500 a to dle ČSN 01 3410 Mapy velkých měřítek. Základní a účelové mapy. První část práce se zabývá přípravou a samotným zaměřením lokality. Ve druhé části se práce věnuje kancelářským pracím, a to jak zpracováním dat, tak i samotnou tvorbou účelové mapy. V lokalitě byla vybudována síť pomocných měřických stanovisek, která byla určena polygonovým pořadem s využitím trojpodstavcové soupravy a totální stanice. Připojení proběhlo na polohové bodové pole a na body změřené pomocí GNSS. Podrobné body byly zaměřeny z pomocných měřických stanovisek. Výpočetní práce byly provedeny v softwaru Groma v. 7.0 a grafické práce v softwaru MicroStation PowerDraftV8i a Atlas DMT.
The intention of the bachelor’s thesis is geodetic survey of former mining sites V zrcadlech and creation thematic map of area of interest at a scale of 1:500 and according to ČSN 01 3410 Maps of large scales. Base and thematical maps. The first part of the thesis deals with the preparation and surveying of the site. The second part deals with the office work, both data processing, as well as creation of the thematic maps. There was built survey net of auxiliary survey points on the site, which was determined by polygonal traverse and three-tripod equipment system using a total station. Connection of the traverse was carried out on horizontal control and points measured using GNSS. Points of detailed survey were measured from auxiliary survey points. The computational work was made in software Groma v. 7.0 and the graphic work was made in software MicroStation PowerDraft V8i and Atlas DMT.
Description
Citation
CHALUPKOVÁ, K. Tvorba účelové mapy na lokalitě V zrcadlech - jižní část [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO