Klasifikace protipovodňových opatření k ochraně kulturních památek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá klasifikací protipovodňových opatření k ochraně kulturních památek. Nejprve je definováno povodňové nebezpečí a charakteristiky průběhu povodně. Následně je řešen dopad působení povodně na kulturní památky a rozdělení zranitelnosti do několika kategorií. Dalším bodem této práce je klasifikace ochrany kulturních památek před povodňovým nebezpečím, dle zvolených hledisek. V posledním bodu této práce jsou vybrány tři konkrétní lokality na území ČR, ve kterých bylo v minulosti realizováno protipovodňové opatření kulturních památek. U každé lokality je proveden popis zájmového území a technický popis protipovodňové ochrany.
This bachelor work deals with classification of flood protection measures for protection of cultural monuments. First, there is a defin of possible danger of floods and some characteristic of progress of floods. After that, there is solved some impact of floods to cultural monuments and classification of vulnerability to several categories. Next part of this work is classification of methods of protection of cultural monuments against flood danger according to selected criteria. Last part is dedicated to three chosen particular localities in the area of the Czech Republic, where were made some anti-flooding arrangements of cultural monuments. Afterwards, there is made some description of an area of interest and there is also a technical description of implemented anti-flooding protection.
Description
Citation
HANZLÍKOVÁ, Z. Klasifikace protipovodňových opatření k ochraně kulturních památek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO