Využití šedé a dešťové vody pro občanskou vybavenost

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V této práci řeším aktuální téma využití šedé a dešťové vody v občanské vybavenosti. Hlavními cíli práce jsou možnosti využití těchto vod a rozebrání problematiky kvality dešťových vod. V práci také rozebírám již aplikovaný systém využití šedých vod a to konkrétně na hotelu MOSAIC HOUSE v Praze, který jako vůbec první v naší republice použil tento systém a jako druhý na světě využívá teplo z šedých vod. V závěru své bakalářské práce jsem si zvolil jeden objekt občanské vybavenosti, konkrétně pension U Černého psa v Českém Krumlově. Pro tento objekt jsem navrhl čistírnu šedých vod od firmy ASIO s.r.o., zasakovací objekt pro dešťové vody od stejné firmy a zpracoval ekonomickou rozvahu návratnosti.
This paper analyzes the usage of grey and rain water in civic amenities. Its main goal is to assess the advantages and disadvantages of the grey and rain water and to dissect the problematic of rain water quality. In order to reach its goal, the current paper will analyze the already applied system of using grey water, specifically in the case of MOSAIC HOUSE in Prague, which was the first in the Czech Republic and second in the world to use grey water for heat purposes. In conclusion, this Bachelor’s paper presents one object of civic amenities, specifically the guesthouse U Cerneho psa in Cesky Krumlov, with the proposal of grey water purifier by ASIO s.r.o. and grey water seepage object from the same company together with a projected balance sheet.
Description
Citation
KORYTÁŘ, I. Využití šedé a dešťové vody pro občanskou vybavenost [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO