Úprava křižovatky silnic I/11 x II/474 v Těrticku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce je zaměřena na úpravu křížení silnic I/11 a II/474 v Těrlicku s podmínkou zachování pravého odbočovacího pásu, který je součástí motocyklového okruhu. Cílem této práce je zvýšení přehlednosti, snížení nehodovosti a vyřešení zachování pravého odbočovacího pásu. Práce vycházela z dat, získaných aktuálním měřením intenzity, které byly zpracovány do kartogramu. Výsledkem práce je návrh, který zajistí bezpečnější napojení silnice II/474 při nenarušení plynulosti dopravy na hlavní komunikaci. Návrh snižuje nebezpečnost řešeného úseku přetvořením geometrického uspořádání křižovatky, který odpovídá posouzení na kapacity a rozhledové plochy.
Thesis is focused on adjustment for crossing of roads I/11 and II/474 in Těrlicko with condition to preserve right off lane, which is part of motorcycle circuit. Purpose of this thesis is to increase lucidity, to decrease accident rate and to solve preservation of right off lane. Thesis was based on data acquired from actual measurements of intensity which were compiled into cartogram. Result of thesis is design which ensure safer connection of the road II/474 with no traffic fluency disruption to serviceroad. Design decreases dangerousness of solved section with transformation of crossroads geometric arrangement, which corresponds to assessment for capacity and for viewpoints areas.
Description
Citation
KORTOVÁ, A. Úprava křižovatky silnic I/11 x II/474 v Těrticku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-16
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO