Nosná konstrukce autosalonu v Trutnově

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Náplní bakalářské práce je návrh a posouzení ocelové konstrukce autosalonu v lokalitě města Trutnov. Navržená konstrukce má půdorysný tvar části dvanáctiúhelníku o maximálním rozměru 25m a minimální světlou výšku 6m. Zastřešení má tvar vícebokého jehlanu se sklonem 10°. Hlavní nosná konstrukce je tvořena deseti příčnými sloupovými uspořádáními. Polárně jsou od sebe vzdáleny 30°. Vzdálenost hlavních nosných sloupů je 12m. Konstrukce střechy je tvořena příhradovými vazníky. Celková tuhost konstrukce je zajištěna uspořádáním prvků a ztužidly. Střešní plášť je tvořen sendvičovými panely uloženými přímo na vaznice. Obvodový plášť je řešen jako skleněná fasáda. V místě napojení předváděcích prostor na technické zázemí, je obvodový plášť tvořen samonosnou konstrukcí, která není součástí projektu.
The subject of this bachelor's thesis is a propopsal and evaluation of the steel load-bearing structure of a car showroom in the area of city Trutnov. The plan dimensions of the structure are dodecagon 25m. The headroom is 6m. The car showroom is designet by piramidal roof. The main load-bearing structure is created by 10 cross-links. Polar coordinate of it is 30°. The distance of main collumns is 12m. Load-bearing structure of roof is created by lattice truss. General rigidity of the structure is provided by transverse wind braces and layout. Roof covering is made of roof panels laid directly on the purlins. The cladding is made of glass panels. In the back of structure is the sladding made by self-supported structure, which is not part of the thesis.
Description
Citation
ŽELEZNÁ, R. Nosná konstrukce autosalonu v Trutnově [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-18
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO