Vyhodnocení legislativních předpisů pro speciální silniční přepravu mezi Českou republikou a Balkánským poloostrovem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na vyhodnocení legislativních předpisů pro speciální silniční přepravu mezi Českou republikou a Balkánským poloostrovem. Speciální přepravu v této práci představují zvlášť těžké nebo rozměrné náklady, které přesahují maximální povolené limity. Pro vykonávání takových přeprav, je potřeba dodržovat právní normy jednotlivých států, do kterých je destinace určena (Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Slovinsko, Chorvatsko, Bosna a Hercegovina, Černá Hora, Srbsko, Kosovo a Makedonie). Práce je rozdělena do jednotlivých kapitol, které se věnují této problematice a poskytují přehled právních norem, které musí být splněny na území konkrétního státu. Výsledkem práce je poskytnutí potřebných informací českému dopravci pro vykonávání mimořádných přeprav.
This thesis is focused on analysis of the legislative regulations for special road transportation between Czech Republic and the Balkan Peninsula. In this work, special transportation stands for heavy and bulky costs that exceed the maximum limits. To carry out such transportations, following the legal standarts of each state where the intended destination is (Slovakia, Hungary, Romania, Bulgaria, Slovenia, Croatia, Bosnia and Herzegovina, Montenegro, Serbia, Kosovo and Macedonia), is needed. The work is divided into chapters that deal with these issues and provide an overview of the legal standards which must be fulfilled in these particular states. The result of this thesis is to provide the necessary information to Czech transporter to perform these special transportations.
Description
Citation
KLVAŇA, R. Vyhodnocení legislativních předpisů pro speciální silniční přepravu mezi Českou republikou a Balkánským poloostrovem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Expertní inženýrství v dopravě
Comittee
doc. Ing. Aleš Vémola, Ph.D. (předseda) Ing. Josef Libertín, CSc. (místopředseda) Ing. Albert Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Michal Vintr, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Kudláček (člen)
Date of acceptance
2011-06-20
Defence
Diplomant seznámil státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, jejíž hlavní náplní bylo vyhodnocení legislativních předpisů pro speciální silniční přepravu mezi Českou republikou a balkánským poloostrovem. Závěrečnou práci obhajoval jasně a srozumitelně. Z jeho přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupoval zodpovědně. Diplomant zodpověděl otázky státní zkušební komise. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomant svou závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO