Posouzení tržní reálnosti ocenění nízkoenergetických staveb RD pomocí rozpočtového ukazatele

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Česká republika se zavázala k evropské směrnici o energetické náročnosti budov, podle které by všechny budovy stavěné od roku 2020 měli být v téměř nulovém standardu. Cílem této bakalářské práce je určit rozpočtový ukazatel pro pasivní domy, porovnat tento průměrný ukazatel s rozpočtovými ukazateli dostupnými na trhu a potvrdit nebo vyvrátit předpoklad, že pasivní domy nelze oceňovat pomocí dostupných rozpočtových ukazatelů pro běžnou výstavbu.
The Czech Republic is committed to the European Directive on Energy Performance of Buildings, according to which all buildings built after 2020 should be almost zero standard. The aim of this bachelor´s thesis is to determine the budgetary indicator for passive houses, compare the average indicator with budgetary indicators available in the market and confirm or refute the assumption that passive houses can not be valued using the available budgetary indicators for general construction.
Description
Citation
ŠOULA, M. Posouzení tržní reálnosti ocenění nízkoenergetických staveb RD pomocí rozpočtového ukazatele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2014-06-19
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO