Statická analýza pružně podepřených konstrukcí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zaměřuje na porovnání statických výpočtů na různých typech modelů. Ty jsou vypočítány jak ručními výpočty, tak v programu RFEM. Bez použití softwaru jsou vytvořeny zjednodušené prutové modely na pevných a pružných podporách a na nich jsou vypočítány podporové reakce, posouvající síly a ohybové momenty. Jedna část se zaměřuje na výpočet redukce ohybových momentů k docílení přesnějších výsledků. Pomocí programu jsou vytvořeny jak modely prutové tak prostorové, které jsou složeny z ploch. Dále je vytvořen model s prutem rozděleným a podepřeným tak, aby vznikla redukce ohybových momentů nad podporami. Posledním modelem je nosník se dvěma oddělenými komorami, které jsou vetknuty do desky a definovány jako žebra která s deskou spolupůsobí. Vnitřní sily na všech modelech se následně porovnávají.
This work focuses on comparing the static analysis on the various types of models. It is calculated as manual calculations and in software RFEM. Without use of the software are created simplified beam model on fixed and flexible supports and to them are calculated support reactions, shear forces and bending moments. One part focuses on the calculation of the reduction of bending moments, to achieve more accurate results. In the program are created models of rod and models of space, which are composed of surfaces. There is also created a model of the split rod to form a reduction of the bending moments over the supports. The last model is a beam with two separate chambers, which are fixed to the plate and defined as ribs which cooperates with the plate. Internal forces on all models is then compared.
Description
Citation
ŠNAJDÁRKOVÁ, J. Statická analýza pružně podepřených konstrukcí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO