Studie chování ocelových rámů v závislosti na tuhosti styčníků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce „Studie chování ocelových rámů v závislosti na tuhosti styčníků“ se zabývá výpočtem reálné tuhosti styčníků metodou komponent a porovnává jejich vliv na chování ocelové konstrukce při lineárním výpočtu modelu a posouzení na první a druhý mezní stav. Stanovení výsledků je provedeno pomocí výpočtového modelování v softwaru MKP, v němž jsou uvažovány jednotlivé styčníky – tuhý, polotuhý a kloubový. V úvodní části se práce zabývá teoretickým návrhem styčníků dle normy ČSN EN 1993-1-8. V druhé části jsou styčníky navrženy na vnitřní síly a momenty, které vznikly od účinků kombinací zatížení.
Bachelor’s thesis „Study of steel frames behaviour depending on stiffness of joints“ deals with real joint stiffness calculation by component method and compares its influence on steel construction behaviour computed by linear computational model in assessment of the first and the second limit state. Results are determined via computational modelling in FEM software, where are included individual joints – rigid, semi-rigid and joint. In the introductory part of the thesis is included analytical joints stiffness calculation according to standard ČSN EN 1993-1-8. In the second part the joints are designed to bear inner forces and moments, which created by load combination effects.
Description
Citation
SVOBODA, R. Studie chování ocelových rámů v závislosti na tuhosti styčníků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2014.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2014-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO